Nieuwsoverzicht


5 januari 2018 Kleurrijk 2018!

 

Beste kleurliefhebbers,

Op 21 maart wordt de volgende Kleurenactie georganiseerd. U ontvangt hierover binnenkort meer informatie. Reserveer deze datum vast graag in uw agenda.

 

Bijgaand de kleur van het jaar 2018 volgens experts Pantone en Akzo Nobel (klik op plaatjes voor meer informatie):

 

             

 

 

Stichting KleurenVisie heeft een nieuw bestuur; ook hierover binnenkort bericht.

 

 

 

 

 


23 augustus 2017 Kijkje in Studio Hella Jongerius winnaar Sikkens Prize 2017

Ontwerper Hella Jongerius ontving de Sikkens Prize in 2017 voor de centrale rol die kleur in haar werk speelt. In de korte documentaire op Arttube ontmoeten we Jongerius in haar studio in Berlijn, waar ze sinds 2009 werkt. Jongerius neemt ons mee door haar studio, deelt haar visie en geeft een kleurrijke kijk achter de schermen. Klik HIER.

 

 


 


23 augustus 2017 Programma Haus der Farbe najaar

Het Zwitserse Haus der Farbe heeft diverse interessante bijeenkomsten gepland in het najaar, waaronder een studiereis voor de nieuwe studenten naar de meest kleurrijke stad van Europa: Tirana. Klik HIER voor meer informatie.

 


 


23 augustus 2017 Man droomt voor het eerst in kleur tijdens radiotherapie

Een man heeft voor het eerst in kleur gedroomd nadat zijn oog, waar een tumor in zat, bestraald was.

De 59-jarige Australiër droomde eerder uitsluitend in zwart-wit. Na vier weken radiotherapie aan de voor- en zijkant van zijn hoofd, begon hij ineens in levendige kleuren te dromen.

Lees HIER verder op de website van NewScientist.

 


23 augustus 2017 100 jaar De Stijl

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. De Stijl vindt zijn oorsprong in Leiden in 1917, met de oprichting van het tijdschrift De Stijl door Theo van DoesburgDe kunstenaars die zich aansluiten bij De Stijl zoeken naar een totaal ‘nieuwe kunst’, die ook de samenleving moet moderniseren. Piet Mondriaan is voor alle De Stijl-kunstenaars het grote voorbeeld. Ook in de hedendaagse tijd inspireren de uitgangspunten van De Stijl-beweging nog vele Nederlandse designers, zoals Hella Jongerius, Maarten Baas, Joris Laarman en Piet Hein Eek.

Lees HIER verder voor goed een overzicht van de exposities door het land, zoals bijvoorbeeld ook onderstaande in Leiden.

 

Openlucht Museum De Lakenhal: Maison d'Artiste. Nog te zien tot en met 27 augustus.

Grondlegger van De Stijl Theo van Doesburg en architect Cor van Eesteren ontwierpen in 1923 het Maison d’Artiste. Een uitdagend ontwerp dat nooit is gerealiseerd. Openlucht Museum De Lakenhal presenteert een prototype, ontwikkeld door professor Mick Eekhout i.s.m. studenten TU Delft. Dit prototype (1:5) wordt voor het eerst in een museale context gepresenteerd op Het Gerecht in Leiden.

 


 

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem