Stichting Kleurenvisie

Het Nederlands Platform voor Kleur

 

Kleur intrigeert Kleur inspireert

Stichting Kleurenvisie is een netwerk van organisaties, professionals en mensen met een passie voor kleur, die zich ieder op hun wijze met het kleurvraagstuk bezighouden, zowel nationaal als internationaal. De stichting, meer dan vijfenzestig jaar geleden ontstaan als Nederlandse Vereniging voor Kleurenstudie (NVvK), is een onafhankelijke partij die zich sterk maakt voor inspirerend en professioneel gebruik van kleur.

Steun ons en word lid! Klik hier om direct aan te melden.

 

Stichting Kleurenvisie stimuleert de verspreiding en uitwisseling van kennis over kleur en kleurgebruik. Vooral de kruisbestuiving tussen wetenschap en beroepspraktijk en de gedachtenwisseling tussen vakmatige kleurtoepassers onderling staat hierbij centraal. Kleurenvisie verzamelt kennis, bevordert studie en onderzoek, exploiteert spin-offs, faciliteert kleurgroepen, verzorgt bijeenkomsten en excursies en geeft publicaties uit. 

 

Doelgroep

Professionals werkzaam in industrie, bedrijven en organisaties die met kleur te maken hebben en mensen met een passie voor kleur zijn bij Kleurenvisie aangesloten. Het bestand van de stichting uit ruim 350 aangesloten (interieur) architecten, industrieel designers, kunstenaars, mode- en lichtontwerpers, (grafisch) vormgevers, studenten en (natuur) wetenschappers, verfproducenten, hogescholen en kennisinstellingen.  lees verder

 

Fusie Stichting Kleur Buiten en Stichting Kleurenvisie

Stichting Kleur Buiten en Stichting Kleurenvisie zijn afgelopen jaar gefuseerd tot één nieuwe stichting met de naam Stichting KleurenVisie. De nieuwe voorzitter is architect Pi de Bruijn van Architecten CIE. Momenteel wordt gewerkt aan de samenstelling van het gehele bestuur.

Nieuws

1 december 2015

Congres Kleuronderzoek NY 2017

Op internationaal niveau de voorbereiding van het zesde kleuronderzoekcongres (Architectural Paint Research Conference) in een fase waarbij u wordt uitgenodigd om een bijdrage te leveren. Het congres zal van 15-17 maart 2017 in New York gaan plaatsvinden. U kunt tot 15 februari 2016 een voorstel insturen.

The organization of the Sixth APR Conference sent out the call for papers.  The website can be viewed at www.apr2017.org/


9 november 2015

Kleurrijke vogelvrouwtjes

Waarom bestaan er zulke bonte vogels, zoals dit geelpootsuikervogelvrouwtje? De gangbare verklaring is al 100 jaar hetzelfde. Doordat alleen de vogelmannetjes met de mooiste veren mogen paren met het vrouwtje, werden mannetjes steeds bonter terwijl vrouwtjes dof en grauw bleven. Kleurrijke vrouwtjes zouden een bijverschijnsel zijn van de selectie op kleurrijke mannetjes. Maar dat klassieke idee klopt niet!
Lees het artikel HIER.

 


29 oktober 2015

Bruin is het nieuwe zwart!

Bruin is het nieuwe zwart volgens trendwatcher Lidewij Edelkoort. Lees het bericht op app-papermagazine HIER


26 september 2015

Dieren zien kleuren anders dan mensen

Waarom zien veel dieren kleuren heel anders dan mensen? Aan de telefoon is Claudia Wolschrijn, universitair hoofddocent anatomie aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht. 
Beluister het gesprek HIER

8 september 2015

Waarom Colour Forecasting niet langer werkt

The colour forecasting industry turns 100 this year. And like most centenarians, it’s struggling to stay as relevant as it once was. In fact it totally missed the mark in 2014 (we'll show you how). But facing a completely new retail landscape in a faster moving, digital age, it’s easy to understand why. And yet, colour is critical to the industry. A dilemma? We don’t think so. Find out HERE why data is the future.
Agenda

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem