Welkom bij Stichting Kleurenvisie

het Nederlands Platform voor Kleur

 

Kleur intrigeert Kleur inspireert

Stichting Kleurenvisie is een netwerk van organisaties, professionals en mensen met een passie voor kleur, die zich ieder op hun wijze met het kleurvraagstuk bezighouden, zowel nationaal als internationaal. De stichting, meer dan vijfenzestig jaar geleden ontstaan als Nederlandse Vereniging voor Kleurenstudie (NVvK), is een onafhankelijke partij die zich sterk maakt voor inspirerend en professioneel gebruik van kleur.

 

 

Stichting Kleurenvisie stimuleert de verspreiding en uitwisseling van kennis over kleur en kleurgebruik. Vooral de kruisbestuiving tussen wetenschap en beroepspraktijk en de gedachtenwisseling tussen vakmatige kleurtoepassers onderling staat hierbij centraal. Kleurenvisie verzamelt kennis, bevordert studie en onderzoek, exploiteert spin-offs, faciliteert kleurgroepen, verzorgt bijeenkomsten en excursies en geeft publicaties uit. 

 

Doelgroep

Professionals werkzaam in industrie, bedrijven en organisaties die met kleur te maken hebben en mensen met een passie voor kleur zijn bij Kleurenvisie aangesloten. Het bestand van de stichting uit ruim 350 aangesloten (Interieur) architecten, industrieel designers, kunstenaars, mode- en lichtontwerpers (grafisch) vormgevers, studenten en (natuur) wetenschappers, verfproducenten, hogescholen en kennisinstellingen.  lees verder

 

Nieuws

29 december 2013

Nieuw bestuur SKV

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het vormen van een nieuw versterkt bestuur. Stichting Kleurenvisie heeft al jaren de wens om meer samen te werken met de Stichting Kleur Buiten. Daarvan was het kleurcongres Let's MEET een goed voorbeeld. Het recente wegvallen van bestuurslid Louise Buvelot is aanleiding om deze samenwerking sneller in een formeel jasje te steken en daaraan begin van 2014 meer concreet vorm te geven. Midden februari 2014 zal hier een speciale nieuwsbrief aan gewijd worden. Mocht u al vragen of opmerkingen hierover hebben dan horen wij dat graag per emailadres:


29 december 2013

Kleur Buiten Prijs 2014 van start

In 2014 zal de Stichting Kleur Buiten voor de tweede keer, ditmaal in samenwerking met Stichting Kleurenvisie, de Kleur Buiten Prijs uitreiken. Dit is binnen ons land de enige prijs voor de bewuste toepassing van kleur in architectuur en stedenbouw. Een inspirerend en bewust gebruik van kleur is van grote waarde voor de openbare, publieke ruimte. Kleur verrijkt de leefomgeving; helpt de gebruikers om zich in hun omgeving te oriënteren en is bepalend voor de mate waarin zij die waarderen.
Lees verder: www.kleurbuitenprijs.nl
Agenda

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Rotsoord 3
3523 CL Utrecht