Aan de vooravond van de  Dutch Design Week 2010  hield stichting Kleurenvisie op 22 oktober een Kleurendag met als thema Kleur en Licht in het Van Abbemuseum en Designhuis.


Het effect van kleur en licht op ons als mens en hoe dat in het dagelijks leven (kan) worden toegepast
. Een symposium voor interieurontwerpers, architecten, vormgevers, professionalsuit retail, marketing en kleur en lichtdeskundigen.

 

“Kan kleur helpen in het bevorderen van verschillende (menselijke) kwaliteiten, zoals inspiratie, inlevingsvermogen of geduld? Kan aan iedere kleur een objectieve waarde en functie gegeven worden? Kan kleur niet slechts gezien, maar ook lichamelijk en geestelijk “gevoeld” worden? “

Nieuwe benadering in het onderzoek van Kleur

In de interactieve ochtendlezing Kleurvitaminen van internationaal kleurexpert , Mark Stolk, werden de deelnemers  meegenomen in het universum van kleur waarin wetenschappelijke gegevens en een direct praktische ervaring van de invloed van kleur opgaan in een synthese die nieuwe vragen stelt, niet alleen over kleur, maar ook over hoe wij als mens kleur, en het leven, meer volledig kunnen ervaren. Aan het eind van het dagprogramma ging Mark Stolk tijdens zijn tweede lezing verder in op Kleurcombinaties en Kleurnuances.


Marike de Kruiff, lichtontwerper en creative director lighting bij Philips Design, toonde tijdens haar lezing, Kleuren met Licht, ontwerpen waarin licht en kleur betekenis krijgen. Niet alleen de mogelijkheden maar ook de grenzen van onze kennis op het gebied van gekleurd licht

Cretien van Campen, onderzoeker en publicist,  heeft niet direct een relatie met het thema kleur en licht.. N.a.v. zijn  boek “Gekleurd verleden” (zie ook het augustusnummer van ons magazine Kleurenvisie)  vertelde hij over zintuiglijk herinneren aan de hand van hedendaagse experimenten in de wetenschap en beeldende kunst. Tijdens het symposium presenteerde hij dit nieuwe boek en was er tijdens de lunch en borrel gelegenheid om het boek te kopen en door de auteur te laten signeren.

 

Halverwege het programma werd een uitstapje gemaakt naar het Designhuis, wat zich op loopafstand bevindt van het Van Abbemuseum, om de lunch te nuttigen en waar men de tentoonstelling Liberation of Light kon bezichtigen. Een tentoonstelling over hoe leds de wereld veranderen.

 

het was weer een bijzondere dag!

Impressies van andere kleurendagen vindt u hier 

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem