Kleurcongres, vrijdag 14 oktober 2011

Het Kleurcongres 4 oktober ter ere van de 65e verjaardag van Stichting Kleurenvisie was zeer succesvol. In een prachtige eeuwenoude ambiance in hartje Utrecht werd het heden, verleden en de toekomst belicht door een viertal sprekers.

Alvast een een kort verslag van de dag, een uitgebreid beeldverslag is te lezen in het kerstnummer van het magazine Kleurenvisie (64-02).

In de 'duo-opening' door beide directors van Stichting Kleurenvisie, Kim van Savooyen en Louise Buvelot werd in het kort de historie van de stichting opgehaald en met gedrevenheid de visie en ambities voor de toekomst gedeeld. 

Vele kleurzeeën zijn de afgelopen jaren overwonnen en nog meer te gaan in de toekomst.

Aansluitend werden Diny Leijsen en Clara Froger vanwegen hun inzet voor de Stichting en kleur in het algemeen, benoemd tot SKVere. De nieuwe orde van mensen, die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor KLEUR.

De viertal sprekers die middels ‘zintuig prikkelende’ presentaties en lezingen vanuit hun disciplines KLEUR onderzoeken, beleven en beschrijven staan garant voor de breedte van het onderwerp en de beroepen waarin kleur een rol speelt. En omdat onze leeftijd '65' een bijzondere locatie verdient houden we dit congres in een monumentaal pand in de eeuwenoude binnenstad van Utrecht.

Rob van Lier, associate professor aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, sprak in zijn lezing over de interactie tussen kleur en vorm bij het invullen van onze visuele 'werkelijkheid'.

Hedwig van Onna en Hanneke Kamphuis beiden ontwerper, docent en auteur belichtten aan de hand van voorbeelden uit de architectuur, design, kunst en mode hun keuzes, die zij hebben gemaakt tijdens de creatie van hun boek ’Colour Hunting’.


In een deels interactieve presentatie verrastten Carlijn Stevens en Michel Andeweg de aanwezigen over geur en kleur. Drs. Wil Uitgeest maakte ons deelgenoot van haar onderzoek naar de dynamiek van de kleur blauw.Vanuit haar multidisciplinaire achtergrond is Uitgeest tot een verrassende ontdekking gekomen.

Dit Kleurcongres werd georganiseerd door Stichting Kleurenvisie, het Nederlands Platform voor Kleur. Stichting kleurenvisie telt inmiddels meer dan 300 donateurs en brengt onder andere architecten, vormgevers, kleurspecialisten, product-, interieur- en grafisch ontwerpers, kennisinstellingen en studenten met elkaar in gesprek over kleur. Stichting Kleurenvisie streeft naar bewuster gebruik en toepassing van kleur door het bevorderen van kennisdeling en onderzoek over kleur.

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem